Stvorili smo ELEMENTU

Ova je poduzetnička priča počela u vrijeme kada sam bila nezaposlena osoba u potrazi za poslom. Obilazeći razna testiranja i razgovore za posao, zbog obrazovanja, znanja i iskustva sam dobivala pohvale, no ne i dobre ponude za stalni posao. Većina poslodavaca je bila zainteresirana za suradnju po potrebi jer je kriza tvrtkama ispraznila budžete i malo ih si je moglo priuštiti povećanje broja zaposlenih. Tada sam počela razmišljati kako da zadovoljim i njihove i svoje potrebe. Upravo sam slušajući poslodavce dobila ideju osnivanja tvrtke koja će njima pružiti odličnu uslugu, a meni mogućnost za rad.

Od ideje do realizacije tvrtke je prošlo više od pola godine. Za tvrtku sam htjela kvalitetan poslovni plan koji je u skladu s pravim očekivanjima i potrebama tržišta. Detaljnim promišljanjima sam usluge tvrtke grupirala u dvije osnove grupe- savjetovanje i edukaciju, a područje profesionalnih komunikacija sam suzila na poslovno komuniciranje, odnose s javnošću, prodaju i promociju. Točno sam specificirala koja savjetovanja tvrtka pruža i odredila koje edukacijske tečajeve provodi. Prije pokretanja tvrtke dosta sam vremena uložila u pisanje tekstova za web stranicu jer sam htjela da naša web stranica jednako informira i educira. Moja prijateljica Irena Borozni uspjela je izvizualizirati ideju u kojoj naš tim usavršava komunikaciju između klijenta i njegovih javnosti, te darovala Elementi jedinstveni logo.

Uz veliku podršku supruga, odredila sam filozofiju tvrtke, misiju i viziju. Zajedno samo radili na više detalja kao što su naziv, slogan i financijsko planiranje. Odredili smo da se tvrtka zove Elementa komunikacije po latinskom nazivu Osnove komunikacija. Smatramo da usavršavanjem komunikacije naša tvrtka može svakome pomoći u optimizaciji poslovnih i privatnih rezultata. Tako je i stvoren slogan- Ostvarite optimalne rezultate profesionalnim komuniciranjem!

Shvatili smo da bi Elementine usluge bile skupe ako teži ka luksuznoj reprezentaciji, pa smo minimizirali troškove, racionalizirali planove, otvorili ured u privatnoj kući i tako učinili Elementine usluge izrazito povoljnima bez otklona od kvalitete. Uvijek ćemo cijeniti novac klijenata i želimo im pružiti maksimum za svaku njihovu kunu. I konačno, dobrom pripremom i jasnom vizijom uspjela sam se izboriti za poticaje za samozapošljavanje. Od listopada 2012. sam zaposlena u tvrtki Elementa komunikacije d.o.o. savjetovanje i edukacija iz tržišnih komunikacija.

Prvi klijent je od poznanika saznao za Elementu…

Vesna Filipović