Osobni razvoj

Poslovni profesionalac
Uspješnim poslovnim stručnjacima zajedničke su jasne ideje i pomno definirani ciljevi. Spretni pojedinci određuju prioritete po logici važnosti, a važne su one aktivnosti koje su direktno povezane s postizanjem željenih ciljeva. Ova radionica se prilagođava individualnim potrebama polaznika kako bi isti postali većim profesionalcima u struci i na poslu. Zajednički se određuju potrebne aktivnosti, vježba poslovni bonton i komunikacijske vještine te definiraju ciljevi. Radionica uključuje tehnike izvrsne organizacije vremena i vježbe za skladnu suradnju s različitim tipovima ljudi. Upravljanje vremenom, timom i samim sobom discipline su koje savladava poslovni profesionalac u svom osobnom razvoju.

Pripreme za uspješan razgovor za posao
U razdoblju povećane nezaposlenosti važno je iskoristiti priliku za zaposlenje i odraditi uspješan razgovor za posao. Za otvoreno radno mjesto nema druge prilike, a nijanse među kvalificiranim kandidatima odlučuju tko će dobiti posao. Ovaj seminar objašnjava kako dati najbolje od sebe, struktuirati sjajnu prezentaciju o sebi, svojim iskustvima i znanjima, te pripremiti obećavajuće odgovore. Seminar uči istaknuti prednosti, kvalitete i kompetencije, a obrađuju se najčešće vrste intervjua, poslovni bonton, formiranje očekivanja i osobni stav. Vježbaju se usmeni intervjui, pisanje odličnih molba za posao i pismenih psihologijskih testova.

Kako se nositi sa stresom?
Nerijetko je poslovni čovjek žrtva stresnih situacija, a stres je zapravo upozorenje da se nešto mora promijeniti. Stres nije prirodan dio života i treba ga se osloboditi. Temelj na kojem počiva seminar je spoznaja da stres dolazi iz nas samih i da postoje tehnike suočavanja sa stresnim situacijama. Stres je emocionalna reakcija, a reakcija je na podražaje kao što su tuga, ljutnja i strah. Takvi negativni podražaji su usko povezani sa željom da posjedujemo stvari i mijenjamo druge, te strahom od gubitka istih. Ovaj seminar podučava tehnikama suočavanja sa stresom, razvija nove obrasce mišljenja i potiče motivaciju, entuzijazam i samopouzdanje polaznika.