PressELEMENTA u 24SATA
Vesna Filipović: Dobar plan i poticaji- jamstvo su dobrog početka

(3.11.2014., 24 SATA) Radila sam u slovenskoj agenciji za odnose s javnošću i sve je bilo dobro dok kriza nije uzela maha. Tvrtka je smanjivala troškove i 2010. našla sam se na burzi, priča Vesna Filipović, vlasnica agencije za odnose s javnošću u Slavonskom Brodu. Na jednom od razgovora za posao rodila joj se ideja o privatnom biznisu. Vrlo brzo odlučila se na to, a kako je bila na burzi, prijavila se i za poticaje za samozapošljavanje.

-Svakome preporučujem prijavu na Zavod za zapošljavanje jer postoje programi poput ovog o samozapošljavanju koji su vrlo korisni, kaže i nastavlja:

- Dobila sam 24.000kuna i taj mi je novac bio presudan, jer, čim otvorite tvrtku, morate plaćati poreze i doprinose, a u početku nemate posla i nema prihoda. S vremenom smo ugovorili prve poslove, počela sam organizirati tečajeve javnog nastupa, udruge s našeg područja tražile su da im održim radionicu za odnose s medijima i posao je krenuo- kaže.

Dodaje kako je pri osnivanju privatnog posla važan poslovni plan te da treba eliminirati nepotrebne troškove jer to omogućava da klijentima ponudite uslugu po pristupačnoj cijeni, što je u vrijeme krize vrlo važno.

ELEMENTA u Večernjem listu
(11.11.2013.) RADI PR ZA VIŠE KORISNIKA
Vesna Filipović, savjetnica za odnose s javnošću
http://www.vecernji.hr/poduzetnistvo-i-karijere/one-su-uspjele-uz-potporu-do-vlastitog-biznisa-902109